Założycielka

Mam na imię Agata i jestem założycielką Blended & Co.

Po skończeniu Międzynarodowej Ekonomii na SGH i Marketingu w Lizbonie, nie byłam przekonana czy praca za biurkiem jest dla mnie.

Postanowiłam zostawić wszystko z tyłu, zwiedzić świat, pomieszkać na plaży, poznać inne kultury, smaki i zobaczyć gdzie mnie los poniesie. Mieszkałam w Portugalii, Australii i Kenii.

Po czterech latach latania z kontynentu na kontynent zdecydowałam się wrócić do Europy gdzie zaczęłam staż jako event manager w ekskluzywnej firmie cateringowej w Londynie. Czas spędzony u boku szefów kuchni utwierdził mnie w przekonaniu, że to w czym się odnajduję i co daje mi radość to tworzenie w kuchni.

Blended & Co narodziło się z mojej pasji do gotowania, pieczenia i wszystkiego co ładne. Piec nauczyłam się sama. Przeszłam przez długą drogę prób i błędów.

Podczas moich podróży w wolnym czasie testowałam nowe przepisy, eksperymentowałam ze składnikami i karmiłam innych ciastami i ciasteczkami, których zawsze był nadmiar ;)

Pomysł na założenie własnej firmy powstał z chęci stworzenia tortów i słodkości, innych niż obecne na rynku klasyki. Postanowiłam stworzyć słodkości na bazie składników roślinnych, pełne głębokiego naturalnego smaku, bez przesadzonych ilości cukru.

Nigdy nie lubiłam tortów za ich nijaki i mdły smak. Dlatego postanowiłam zrobić produkt, który znika z talerzy :)

Chciałam także aby moje produkty przykuwały uwagę, wysokim standardem estetycznym oraz oryginalną i elegancką dekoracją.

Moje torty wyróżniają się pysznym i głębokim smakiem ale również piękną estetyką. Do dekoracji używam głównie kwiatów, które są dla mnie źródłem inspiracji. Każdy tort jest inny i dekorowany pod zamówienie.

Wszystkie słodkości Blended & Co inspirowane są miejscami i smakami moich podróży oraz przede wszystkim tworzone są z miłością.